Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Woonzorgcentra

Aantoonbaar maken van kwaliteit binnen het woonzorg­centrum

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers en bewoners zich goed voelen in een WZC?

Kwaliteit binnen woonzorgcentra (WZC) implementeren, onderhouden en garanderen is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers, bewoners en hun naasten zich goed voelen. En uiteraard komt het ook de werking van de organisatie ten goede. Het is niet altijd gemakkelijk om een professionele kwaliteitswerking in te stellen, omdat je je in de leefomgeving van de bewoners bevindt. Hoe doe je dat nu concreet?

Werken aan kwaliteit is een continu proces en vraagt een verbetercultuur, waarin mensen bereid zijn te veranderen en hun werking onder de loep te nemen. Zo ga je élke dag met een gevoel van voldoening en trots naar huis.

Hoe kan RS health daarbij helpen?

RS health zorgt ervoor dat je met een gestructureerd systeem op regelmatige basis de kwaliteit van jouw organisatie kan peilen. Denk hierbij aan indicatoren, interne audits, incidentenanalyse,… Op basis van deze gegevens wordt een actieplan opgesteld, geïmplementeerd en opgevolgd.

RS health begeleidt organisaties in alle aspecten van kwaliteitsmanagement: het analyseren en interpreteren van indicatoren, het opleiden van interne auditoren, het coachen van kwaliteitscoördinatoren, enzovoort.

RS health ondersteunt de professionalisering van jouw organisatie en betrekt hierbij elke afdeling. We bieden je tips en tricks om dit verandertraject goed te laten verlopen.

“RS health weet van aanpakken en professionaliseert onze organisatie op een efficiënte manier. Ze werken bovendien ‘on-the-floor’; ze komen niet enkel bij de directie en Raad van Bestuur, maar betrekken en begeleiden iedereen.”

Nancy Sturtewagen
Sitedirecteur WZC Veilige Have en Groepsdirecteur Zorg & Wonen

samenwerken

Eens praten? Je kan er enkel bij winnen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen kunnen zorgen voor betere zorg. Contacteer ons voor een eerste vrijblijvend gesprek.