Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Amate gaat voor een MENSO‑scan

“Een helder, goed doordacht verhaal: daar gingen we voor.”

Waarom koos je voor RS health?

We hadden binnen Amate al connecties met Stephanie. We hebben meerdere consultingbedrijven gehoord, maar RS health bracht het meest heldere verhaal. Zij gaven duidelijk aan wat een audit zou betekenen, welk voordeel Amate hier achteraf uit zou halen en wat we konden verwachten van het auditverslag dat we zouden krijgen. Helderheid is iets waar je altijd voor wil gaan. Voor de medewerkers is het ook een meerwaarde dat je achteraf een helder verhaal kan brengen. Voor ons was de keuze snel duidelijk.

Wat heb je samen gerealiseerd?

RS health voerde een nulmeting uit op basis van het vorige kwaliteitssysteem voor WZC’s, nu MENSO genaamd. Alle clusters werden geaudit, waarna we een duidelijk actieplan in handen kregen. Met dat actieplan konden we zelf prioriteiten stellen en samen met het team kiezen waarmee we het eerst aan de slag zouden gaan en welke zaken we later zouden aanpakken. De uitgevoerde audit was voor de directie en het team de bevestiging dat ze de juiste aanpak hanteren, en een extra stimulans om zo voort te doen. Daarnaast maakte het ook duidelijk op welke vlakken er nog verbeterruimte was en kregen we aanbevelingen hoe we dat konden aanpakken.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Vanaf het begin was er een heel vlot en open contact. De consultants van RS health zijn erg to-the-point en heel helder. Als je met iemand in zee gaat en hiermee een heel traject uitstippelt, is het aangenaam dat hun manier van aanpak meteen duidelijk is. Bovendien zijn ze heel goed op de hoogte van de MENSO-visie en hoe je een dergelijke kwaliteitswerking uitbouwt. Om die redenen zou ik hen zeker aanbevelen bij anderen.

Recente Cases

WZC Veilige Have kiest voor verdere professionalisering

Een efficiënte en planmatige aanpak voor een professionele werking van de organisatie