Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Amate verlegt zijn focus dankzij een inhouse opleiding Interne Audits

"Je ziet de organisatie vanuit vogelperspectief. Je verlegt je focus, wat ongetwijfeld kwalitatief verhogend werkt."

Hoe ervaarden jij en je medewerkers de opleiding?

De opleiding ‘Interne Audits’ is een erg boeiende opleiding die dagelijks bruikbaar is in de praktijk. We kregen veel nuttige tips en het opfrissen van de PDCA-cirkel was zeer interessant. Tijdens de opleiding leerden we op een andere manier naar onze organisatie te kijken. Dagelijks word je opgeslorpt door de resem aan taken maar nu stonden we bewust opnieuw even stil bij wat er leeft binnen de organisatie en bekeken we de interne werking vanuit een ander standpunt. Een eye-opener en duidelijke reminder was dat procedures op regelmatige basis herhaald en opgefrist dienen te worden om deze te kunnen borgen binnen je huis. Om ervoor te zorgen dat iedereen deze kent en onder de knie heeft. Om deze echt te laten leven binnen je organisatie. Tot slot voelde de opleiding aan als een soort teambuilding doordat het volledige team deel nam. Super fijn!

Hoe ervaarden de medewerkers en de bewoners de audit?

Er leefde een gezonde spanning bij de medewerkers, maar ze waren zeer meegaand. Tijdens een audit merken we bij de medewerkers een bepaalde onzekerheid over hun antwoorden, maar deze onzekerheid werd steeds op verschillende manieren gecounterd. Enerzijds door hen te kaderen dat een audit dient om te kijken waar we als organisatie kunnen verbeteren, anderzijds door hen achteraf bemoedigend toe te spreken. De bewoners ervaarden de audit als zeer aangenaam. Ze kregen de kans om extra met de medewerkers in dialoog te gaan dus voor hen was dit zeker een leuke ervaring.

Zou je de opleiding aanbevelen aan andere organisaties?

Absoluut! De sterke combinatie van theorie en praktijk waren zeer interessant voor onze organisatie. Dankzij deze opleiding kunnen onze medewerkers nu zelf aan de slag met onze procedures en kunnen zij als interne auditor op pad!

Hoe zou je de opleiding in één zin omschrijven?

Samen werken aan kwaliteit. De opleiding met het voltalige team volgen was voor mij echt een meerwaarde. Het rad is gedraaid: er wordt op een andere manier naar kwaliteit gekeken. Je ziet de organisatie vanuit vogelperspectief. Je verlegt je focus, wat ongetwijfeld kwalitatief verhogend werkt.

Recente Cases

Amate gaat voor een MENSO‑scan

Een helder, goed doordacht verhaal: daar gingen we voor.