Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

AZ West laat interprofessionele communicatie extern toetsen

“Interprofessionele communicatie optimaliseren aan de hand van een externe scan.”

Waarom koos je voor RS health?

Zelf ben ik allang werkzaam in kwaliteit en ik kende Stephanie van de bijeenkomsten voor kwaliteitscoördinatoren bij Zorgnet Icuro. We wisten dus dat Stephanie ervaring had met het uitvoeren van audits, het opzetten van kwaliteitssystemen, het werken met JCI accreditering en het in kaart brengen van mogelijke verbeteringen in ziekenhuizen. Wij vonden die ervaring van groot belang, maar ook de praktijkgerichtheid van RS health sprak ons aan.

Wat heb je samen gerealiseerd?

RS health lichtte de organisatie door rond interprofessionele communicatie. We gebruikten het handboek van JCI als leidraad, omdat dit het kwaliteitskader was dat in AZ West werd geïmplementeerd. RS health bezorgde ons een concrete rapportage waarin duidelijk onze goede punten, maar ook een aantal pijnpunten werden benoemd.

Het rapport werd uitgebreid met ons en onze directie besproken. In het gesprek werden er aanbevelingen gedaan om knelpunten weg te werken. Op basis van hun rapport hebben we binnen onze organisatie duidelijk kunnen communiceren over onze interprofessionele communicatie. Dat is een zeer moeilijk en breed onderwerp om aan te pakken, maar dankzij RS health hebben we een concreet plan om met onze werkpunten aan de slag te gaan. Ook met de artsen gingen we met hun aanbevelingen succesvol aan het werk.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

RS health heeft een ruime kennis over kwaliteit. Ze weten wat er specifiek bevraagd moet worden en hoe ze moeten doorvragen op bepaalde aspecten. Hun achtergrond in ziekenhuizen is hierin zeer belangrijk. Door hun kennis kunnen zij de goede punten en de pijnpunten duidelijk aantonen. De consultants werken zeer laagdrempelig, ze zijn erg vriendelijk en ze bezorgden ons concrete rapporten waardoor meteen voor iedereen duidelijk was welke acties ondernomen moesten worden. RS health reikte concrete handvatten aan waarmee je organisatie verder aan de slag kan. Daarom zou ik hen zeker aanbevelen of opnieuw onder de arm nemen.

Recente Cases

GZA kiest voor een eigen kwaliteits­systeem

Kwaliteit opvolgen met je eigen kwaliteitssysteem.

ZNA zet een duurzaam kwaliteits­­beleid uit

Een duidelijke project- & auditstructuur zorgt voor succesvolle en duurzame verbeteringen.