Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

GZA kiest voor een eigen kwaliteits­systeem

"Kwaliteit opvolgen met je eigen kwaliteitssysteem."

Waarom koos je voor RS health?

RS health hecht veel belang aan co-creatie en hanteert een participatieve aanpak. Dat apprecieerden onze medewerkers heel erg. Ze luisteren goed naar onze vragen, houden rekening met alle niveaus binnen onze organisatie en betrekken iedereen bij verandering. Ze zijn ook zeer flexibel. Wij kozen ervoor om niet meer voor een JCI label te gaan, maar om ons eigen GZA-kwaliteitssysteem op te zetten. RS health dacht onmiddellijk met ons mee: hoe kunnen we daarin helpen om dat te borgen en waar te maken? Ze bouwen op verschillende niveaus binnen de organisatie relaties op en leven zich heel goed in de situatie in.

Wat heb je samen gerealiseerd?

RS health heeft al verschillende projecten bij GZA gerealiseerd. Het eerste project was in de apotheek naar aanloop van de accreditering, waarbij ze een methodiek voor het opstellen en opvolgen van het beleids- en jaaractieplan hielpen opstellen. Het beleidsplan is nog altijd een sterke basis voor de huidige werking. Daarnaast heeft RS health een aantal audits gedaan binnen onze organisatie om onze werking verder te optimaliseren. Op basis van de noden hebben zij ook nog een aantal projecten uitgevoerd zoals het opzetten van een ziekenhuisbreed systeem voor de opvolging van verbeteracties (Infoland), het ondersteunen van werkgroepen rond facility management, het uittekenen van de nieuwe kwaliteitsstructuur, de optimalisatie van het keukenproces, enzovoort.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Het RS health team voelt aan als deel van onze organisatie, je merkt bijna niet dat het consultants zijn. Ze bouwen vertrouwen op, werken niet samen uit eigenbelang, maar willen je echt vooruithelpen als organisatie. Ze zijn te vertrouwen, consistent en aangenaam in de samenwerking.

RS health heeft niet veel uitleg nodig om het probleem te begrijpen en levert heel snel een oplossing, met de nodige uitleg hoe de organisatie hiermee aan de slag kan gaan. Ze durven outside-the-box te denken, hebben een open communicatie en kunnen erg snel inspelen op veranderingen.

Recente Cases

ZNA zet een duurzaam kwaliteits­­beleid uit

Een duidelijke project- & auditstructuur zorgt voor succesvolle en duurzame verbeteringen.

ZNA en infectie­beheersing

RS health ondersteunt het ziekenhuishygiëne team.