Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Orion werkt samen met RS health aan zijn verbeterpotentieel

"We gaan steeds op zoek naar wat een afdeling goed doet en waar ze zelf verbeterpotentieel zien. De medewerkers mogen dus zelf verbeterideeën meegeven."

Wat vind jij boeiend in je rol als auditor?

Het is erg boeiend om de omzetting van theorie naar praktijk te zien binnen een organisatie. Het theoretische kader dat gegeven wordt moet vertaald worden naar en gedragen worden door de werkvloer. Het is inspirerend om te zien hoe elke organisatie dit op zijn eigen manier doet.

Hoe heb jij de audit bij Orion ervaren?

Hetgeen me bij Orion enorm opviel, is dat de medewerkers echt zorg leveren vanuit hun hart. Het charmeert enorm dat ze alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat bewoners het echt naar hun zin hebben. De medewerkers waren ook heel open naar ons als auditoren. Het is natuurlijk spannend om je werking uit te leggen aan een auditor, maar het was steeds een fijn gesprek.

Hoe zorg jij ervoor dat de auditees je niet als bedreigend zien?

Starten met een ijsbreker en duidelijk maken dat je als auditor oprecht interesse hebt in de werking van de organisatie. We gaan steeds op zoek naar wat een afdeling goed doet en waar ze zelf verbeterpotentieel zien. De medewerkers mogen dus zelf verbeterideeën meegeven. Het is een echte wisselwerking tussen alle betrokken partijen.

Recente Cases

Amate gaat voor een MENSO‑scan

Een helder, goed doordacht verhaal: daar gingen we voor.

Amate verlegt zijn focus dankzij een inhouse opleiding Interne Audits

"Je ziet de organisatie vanuit vogelperspectief. Je verlegt je focus, wat ongetwijfeld kwalitatief verhogend werkt."