Wit-Gele Kruis Antwerpen gaat voor optimale kwaliteit

“Optimalisering van kwaliteit zit soms in kleine aanpassingen.”

Waarom koos je voor RS health?

We kozen voor RS health om de verbeteringen op gebied van infectiepreventie binnen de organisatie af te toetsen. We willen onze medewerkers en patiënten maximaal beschermen en zien waar we nog extra moeten investeren om dat te kunnen waarmaken. Daarnaast bereiden we ons ook voor op een audit van Qualicor. Het is ook belangrijk om na te gaan waar er nog hiaten zijn in onze huidige procedures en protocollen in functie van infectiepreventie.

Wat heb je samen gerealiseerd?

We bezochten drie afdelingen met de ziekenhuishygiënist van RS health. Zij stelde een rapport op met vaststellingen en aanbevelingen. Samen met de directie en preventieadviseur werd dit rapport besproken en werden er concrete actiepunten bepaald die werden teruggekoppeld binnen de organisatie. Er werden een aantal zaken gewijzigd binnen onze huidige afdelingen, zoals bijvoorbeeld een nieuw systeem om de scheiding ‘proper/vuil’ beter te organiseren. Maar ook aan de toekomst hebben we gedacht, de aanbevelingen werden verwerkt in een procedure voor de bouw van een nieuwe afdeling. Zo kunnen we vanaf het begin met deze zaken rekening houden.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

De samenwerking met de consultant van RS health was zeer aangenaam. Ze was een echte expert op het gebied van infectiebeheersing. Na het bezoek aan de afdelingen kregen we snel een zeer gedetailleerd overzicht met aanbevelingen. Het rapport werd samen met ons overlopen en de vragen die achteraf nog kwamen, werden zonder enig probleem beantwoord. Er werden ons ook een aantal extra documenten aangeleverd, zodat we de aanbevelingen verder konden implementeren binnen de organisatie. Kort en bondig: het was écht in orde.

Recente Cases

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant behaalt een kwaliteitslabel­

Met een duurzame kwaliteitsopvolging kan je je patiënten en zorgvragers steeds de beste zorg blijven geven.

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kiest voor duurzame kwaliteits­​­structuur

Kwaliteitsvol werken en kwaliteitsopvolging is ‘van iedereen’.