Wit-Gele Kruis Antwerpen kiest voor duurzame kwaliteits­werking

“Kwaliteit opvolgen op alle niveaus van de organisatie.”

Waarom koos je voor RS health?

Ik ken Stephanie al meer dan 15 jaar. We hebben gedurende 2 jaar samen een project gedaan rond personeelsplanning, zij als consultant en ik als verantwoordelijke bij GZA. In 2015/2016 deed ik als zelfstandig consultant verschillende projecten voor RS health. Eén van de projecten was bij het Wit-Gele Kruis Antwerpen, en ook al was het mijn bedoeling om met RS health te blijven werken, de toekomst liep anders. Ik kreeg een aanbod als directeur Kwaliteit bij het Wit-Gele Kruis. Ik bouwde de kwaliteitswerking verder uit en werd ondersteund door mijn oud-collega’s van RS health. Vandaag heb ik een eigen kwaliteitsmedewerker, maar voor specifieke vragen doen we nog steeds beroep op RS health.

Wat heb je samen gerealiseerd?

RS health is hier gestart met het uittekenen van verschillende processen en het opzetten van een kwaliteitsstructuur in aanloop naar de Qmentum Global accreditatie. Op een bepaald ogenblik nam ik de coördinatie van de Qmentum Global accreditering over en bouwde ik verder de kwaliteitswerking uit. RS health implementeerde de softwaretool Infoland en ze ondersteunden ons met het interne auditproces. RS health leidde onze medewerkers op tot interne auditoren en voerde specifieke audits uit.

Toen we het accreditatielabel hadden behaald, zijn we op zoek gegaan naar een interne kwaliteitsmedewerker. RS health verzorgde de overdracht, zodat de medewerker snel was ingewerkt. De samenwerking stopte daarbij niet, want nadien hadden we een tijdelijke vervanging nodig van onze kwaliteitsmedewerker die op zwangerschapsverlof ging. We deden beroep op hun expertise voor infectiebeheersing en voor de centrale personeelsplanning in het kader van de COVID-contacttracers.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

RS health hanteert een erg planmatige aanpak: ze bespreken de huidige situatie en de nood aan ondersteuning, ze stellen op basis van hun expertise met de klant een plan op maat samen, en blijven ook de implementatie van het plan ondersteunen en opvolgen. De consultants hebben een groot inlevingsvermogen, een positieve ingesteldheid en een grote drive. Ze vertalen de theorie naar de organisatie en implementeren dit op zo’n manier dat het door de hele organisatie gedragen wordt. Hierbij wordt altijd het menselijke aspect in de veranderingen belicht; wat is de meerwaarde voor de patiënt, wat betekent dit voor de medewerker? RS health streeft ernaar om het plan effectief uit te werken en er samen voor te zorgen dat het werkt in de praktijk.

Recente Cases

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kiest voor duurzame kwaliteits­​­structuur

Kwaliteitsvol werken en kwaliteitsopvolging is ‘van iedereen’.

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant behaalt een kwaliteitslabel­

Met een duurzame kwaliteitsopvolging kan je je patiënten en zorgvragers steeds de beste zorg blijven geven.