Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant behaalt een kwaliteitslabel­

“Met een duurzame kwaliteitsopvolging kan je je patiënten en zorgvragers steeds de beste zorg blijven geven”

Waarom koos je voor RS health?

We kregen de referentie van RS health van het Wit-Gele Kruis Antwerpen. RS health kwam zich bij ons voorstellen en ze legden ons uit hoe zij kwaliteitssystemen in ziekenhuizen hadden uitgebouwd en hoe dit vertaald werd naar de thuisverpleging. We hadden een aangenaam gesprek en ze hadden concrete ervaring binnen de thuisverpleging. Die ervaring gaf voor ons de doorslag om voor RS health te kiezen.

Wat heb je samen gerealiseerd?

RS health heeft samen met ons een duurzame kwaliteitsstructuur opgezet, waarbij alle medewerkers een rol hebben in onze kwaliteitswerking. Het normenkader van Qmentum Global hebben we als basis genomen om onze kwaliteitswerking te professionaliseren. Het kader gaf ons richting aan welke internationale topics we konden werken. Het begeleiden van de stuurgroep, de verschillende Qteams en de afdelingen werd ook ondersteund door RS health. Op regelmatige tijdstippen voerden ze audits uit om onze werking te toetsen en bij te sturen. Ze leidden eveneens onze interne auditoren op, zodat we een duurzaam auditsysteem hebben voor de toekomst.

De opgezette kwaliteitswerking werd uiteindelijke bekroond met het kwaliteitslabel van Qualicor. De structuur wordt verder geoptimaliseerd en één van de consultants van RS health komt nog op regelmatige tijdstippen naar onze kwaliteitsstuurgroep.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Enerzijds omdat ze zeer veel ervaring hebben en een goede kennis van kwaliteit binnen de zorg. Daarnaast kunnen ze je op weg zetten naar een accreditatie. Er is kennis van verschillende kwaliteitssystemen, waardoor ze een duurzame structuur kunnen opzetten, ongeacht het normenkader waarvoor een organisatie kiest.

En bovendien zijn de RS health-consultants ook nog eens erg betrokken en enthousiast en maken ze écht deel uit van het team. Ze denken mee met de organisatie en zijn vlot bereikbaar. RS health is professioneel en tegelijkertijd laagdrempelig.

Recente Cases

Wit-Gele Kruis Antwerpen kiest voor duurzame kwaliteits­werking

Kwaliteit opvolgen op alle niveaus van de organisatie.

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kiest voor duurzame kwaliteits­​­structuur

Kwaliteitsvol werken en kwaliteitsopvolging is ‘van iedereen’.