Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kiest voor duurzame kwaliteits­​­structuur

“Kwaliteitsvol werken en kwaliteitsopvolging is ‘van iedereen’. De juiste structuur opzetten is essentieel.”

Waarom koos je voor RS health?

We zochten naar een organisatie die bekend was met accreditering en met de nodige expertise om me te ondersteunen en te begeleiden. Ik stond er op dat moment volledig alleen voor als kwaliteitscoördinator. Vanaf het moment dat ik RS health leerde kennen, voelde ik aan dat ze heel wat expertise in huis hadden in het begeleiden van accrediteringstrajecten. Naast de vakinhoudelijke expertise vond ik het ook heel belangrijk dat er een goede klik was met de consultants. Daardoor heb ik veel kunnen bijleren en kunnen groeien in mijn eigen functie. Ook na afloop van ons gezamenlijk doorlopen traject is RS health mij blijven ondersteunen, wat ik enorm apprecieerde!

Wat heb je samen gerealiseerd?

De algemene begeleiding en ondersteuning van de accreditering, maar ook alle kleine dingen die er extra bij kwamen kijken. RS health heeft ons geholpen met het opzetten van de kwaliteitsstructuur en verschillende kwaliteitsmethodieken, zoals het interne auditsysteem. RS health voerde audits uit om hiaten vast te stellen, maar ook om al geïmplementeerde verbeteringen op te volgen. 

Al onze interne auditoren werden opgeleid door RS health. Ze gaven tips om alle projecten in het accrediteringstraject goed te managen. Het zijn eigenlijk die verschillende facetten samen die – naast het harde werk – ertoe bijdroegen dat we er uiteindelijk in zijn geslaagd om de accreditering met glans te behalen.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Ik zou RS health willen omschrijven met de volgende zin: “Betrokken en enthousiaste consultants met kennis van zaken en een hart voor kwaliteit in de zorg”. We zullen elkaar ongetwijfeld nog horen. Van de externe consultants waarmee ik in het verleden al samenwerkte, waren die van RS health de enigen die met zoveel passie en enthousiasme hun opdrachten opnamen. Ze werden als het ware een deel van onze organisatie, écht volwaardige collega’s.

Recente Cases

Wit-Gele Kruis Antwerpen gaat voor optimale kwaliteit

Optimalisering van kwaliteit zit soms in kleine aanpassingen.

Wit-Gele Kruis Antwerpen kiest voor duurzame kwaliteits­werking

Kwaliteit opvolgen op alle niveaus van de organisatie.