Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

WZC Veilige Have bouwt aan een geïntegreerd kwaliteitssysteem

" Samen bouwen aan kwaliteit en veiligheid, want bouwen doe je niet alleen."

Waarom koos je voor RS health?

Het eerste contact met RS health was via een kennismakingsgesprek met Stephanie georganiseerd door onze directie. Onmiddellijk had ik het gevoel dat RS health de nodige kennis en expertise bezat om ons te ondersteunen bij het uitwerken van ons kwaliteitssysteem. Ze stelden een goed voorbereid project voor op een duidelijke en gedetailleerde manier. RS health bood net datgene waar wij naar zochten.

Wat realiseerde je samen met RS health?

RS health startte met een scan om te kijken waar we met onze organisatie stonden op vlak van kwaliteit. Vanuit het rapport dat hieruit voorkwam kregen we een mooi beeld van onze sterktes en waar er nog verbetering mogelijk is. Het rapport fungeert sindsdien als leidraad. Een jaar later werd er al heel wat verwezenlijkt: een stuurgroep kwaliteit en beleid werd opgestart waar verschillende initiatieven worden opgevolgd, er werden heel wat nieuwe werkgroepen opgericht. De uitwerking van verbeteracties ligt bij de verschillende thema-werkgroepen die werden opgestart. In de werkgroepen zitten experten samen met collega’s die dagelijks op de werkvloer staan. Dankzij deze werkgroepen is er samenhorigheid en kunnen werknemers gezamenlijk hun schouders zetten onder de verbeterpunten binnen onze organisatie.

Strategische en operationele doelstellingen worden ook opgevolgd in de stuurgroep zodat alle verbeterinitiatieven binnen de organisatie op elkaar zijn afgestemd en op een consequente manier worden opgevolgd.

Hoe ervaar je de ondersteuning van een tijdelijke kwaliteitsmedewerker van RS health in uw team?

De consultant van RS health is vlot, efficiënt en begrijpt snel wat je verlangt. Het enthousiasme en positivisme dat ze elke dag mee naar de werkvloer brengt werkt aanstekelijk.

Bij RS health denken ze mee met de organisatie en leren ze snel bij. Er worden voorstellen gedaan en samen met de organisatie bepalen ze een te integreren plan. De consultants van RS health integreren zich in het team en zijn enorm flexibel.  

Ikzelf had nog niet voldoende kennis en ervaring op vlak van kwaliteit maar door de begeleiding van de consultants voel ik mij veel comfortabeler in deze rol.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

RS health helpt je op een professionele manier om binnen je eigen voorziening een degelijk kwaliteitssysteem uit te werken dat voldoende gefundeerd is. Er wordt gestart vanuit de basis om nadien de verschillende lagen van de organisatie te doorlopen. Er is een zeer degelijke opvolging en grote stiptheid. Ze voelen aan waar begeleiding nodig is en houden rekening met je eigen kwaliteiten. De aanpak is persoonlijk en positief. RS health is erg professioneel, enthousiast en gemotiveerd.

Recente Cases

Wit-Gele Kruis Antwerpen gaat voor optimale kwaliteit

Optimalisering van kwaliteit zit soms in kleine aanpassingen.

Wit-Gele Kruis Antwerpen kiest voor duurzame kwaliteits­werking

Kwaliteit opvolgen op alle niveaus van de organisatie.