Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

WZC Veilige Have kiest voor verdere professionalisering

"Een efficiënte en planmatige werking van de organisatie."

Waarom koos je voor RS health?

We zochten naar een organisatie die ons kon begeleiden in het professionaliseren en het op punt stellen van de efficiëntie van onze instelling. Ik ken Stephanie al heel erg lang en was ervan overtuigd dat RS health ons kon helpen met deze uitdaging.

Wat heb je samen gerealiseerd?

We zijn gestart met een scan van onze organisatie. Initieel zou het hierbij blijven, maar inmiddels zijn we een jaar verder en maken we nog altijd gebruik van de diensten van RS health. Eén van de 4 pijlers van de groep is ‘Samen één’. De drie sites werkten initieel apart, maar nu is er een overkoepelend groepsorganigram.

RS health heeft ons geholpen met het opzetten van deze groepsstructuur. De bevoegdheden en functies van alle medewerkers werden duidelijk uitgeschreven. Ook onze financiële dienst is aan het professionaliseren en uitbreiden; er werd onder andere een aparte financieel-administratieve afdeling voorgesteld. Het aankoopproces werd in kaart gebracht en een centrale aankoopdienst geïmplementeerd.

Daarnaast startten we met een nieuw documentbeheersysteem, wat een veel betere vindbaarheid van documenten mogelijk maakt. Er is een continue opvolging van de strategische en operationele indicatoren en er vinden ook audits plaats om te toetsen of we als organisatie goed te werk gaan. Er werd een stuurgroep kwaliteit en beleid opgericht met verschillende medewerkers vanuit de organisatie die onder begeleiding van RS health het beleid opstellen.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Ze weten van aanpakken en dat is voor ons noodzakelijk. Ze professionaliseren de organisatie op een efficiënte manier. Dankzij hen controleren we onze kwaliteit en werken we gestructureerd en volgens een concrete planning. RS health werkt on-the-floor; ze komen niet enkel bij de directie en Raad van Bestuur, maar betrekken en begeleiden iedereen van de organisatie. Ze scannen de werkvloer en kijken wat goed en minder goed werkt. Ze denken mee met de organisatie en hebben heel veel expertise om ons te begeleiden en te coachen, waardoor we als organisatie groeien.

Recente Cases

Amate gaat voor een MENSO‑scan

Een helder, goed doordacht verhaal: daar gingen we voor.