Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

WZC Veilige Have, WZC Zilverbos en Zorghotel Den Briel bepalen samen hun strategische doelstellingen 2022 -2025

"Gedragenheid en vertaling van doelstellingen tot op alle niveaus van de organisatie."

Waarom koos je voor RS health?

Wij zijn als organisatie op korte tijd enorm gegroeid van een kleine KMO tot een groep met 2 WZC, een hotel met zorg en assistentiewoningen. Hierdoor was er dringend nood aan professionalisering van de organisatie. RS health is een naam die prominent naar voor komt bij consultancy binnen de zorgsector. Zij waren reeds aanwezig in Veilige Have in Aalter om de kwaliteitswerking en het aankoopproces verder te optimaliseren. Gezien de fijne samenwerking, vroeg het management om RS health een screening te laten doen. Het bestuur erkende de nood aan doorlichting van de organisatie en besliste om met RS health het traject aan te gaan.

Wat realiseerde je met RS?

Voor het bestuur zijn er een aantal grote lijnen gerealiseerd. We hebben onze missie geherdefinieerd en onze strategische doelstellingen geformuleerd. De uitrol van deze strategische doelstellingen met de vertaling naar operationele doelstellingen is volledig begeleid door RS health. Ze begeleiden groepen maar bieden ook ondersteuning bij het uitschrijven van processen en bijhorende documenten.

RS health bood de organisatie de nodige tools om de implementatie van de doelstellingen te bewerkstelligen. Als raad van bestuur kregen we instrumenten aangereikt die ons helpen bij het bewaken en evalueren van de vooropgestelde doelstellingen.

Kortom, we staan nu een heel stuk verder dan 1 à 2 jaar geleden.

Wat is de meerwaarde om RS health uit te nodigen op de Raad van Bestuur?

RS health hielp ons als bestuur inzicht te krijgen in de knelpunten  en besprak met ons verschillende oplossingen.

Hun aanwezigheid in het bestuur heeft ons ook geholpen om onze doelstellingen zowel kwalitatief als kwantitatief te evalueren.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

We bevelen RS health aan voor de grote expertise in WZC en de analysecapaciteit die ze aanbieden. Het werk dat zij voor ons leverden was buitengewoon nuttig.

RS health hielp ons om de Raad Van Bestuur de plaats te geven die noodzakelijk was. Waarbij de organisatie gestructureerd is met een duidelijk managementteam, dat de operationele beslissingen neemt. RS health heeft ons dus geholpen op weg naar meer duidelijkheid en structuur.

Verder was er een zeer vlotte communicatie die goed liep met mensen intern. Ook wil ik benadrukken dat iedereen binnen de organisatie zeer goed heeft meegewerkt om de geformuleerde doelstellingen te assimileren.

Recente Cases

WZC Veilige Have bouwt aan een geïntegreerd kwaliteitssysteem

"Samen bouwen aan kwaliteit en veiligheid, want bouwen doe je niet alleen."

Wit-Gele Kruis Antwerpen gaat voor optimale kwaliteit

Optimalisering van kwaliteit zit soms in kleine aanpassingen.

Wit-Gele Kruis Antwerpen kiest voor duurzame kwaliteits­werking

Kwaliteit opvolgen op alle niveaus van de organisatie.