Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

ZNA en infectie­beheersing

"RS health ondersteunt het ziekenhuishygiëne team.”

Waarom koos je voor RS health?

RS health heeft in het verleden al verschillende projecten voor onze organisatie gerealiseerd. Bij enkele was ik persoonlijk betrokken en ik was bijzonder tevreden met hun aanpak en de bereikte resultaten.

Wat heb je samen gerealiseerd?

Voor ons accrediteringstraject heeft RS health ons geholpen om het takenpakket van infectiepreventie te herorganiseren. Hiervoor werd o.a. de Stuurgroep Infectiepreventie opgericht, waarin alle experts zetelen die vanuit hun expertisedomein een raakvlak hebben met infectiepreventie. Op die manier slaagden we erin optimaal te communiceren en projecten multidisciplinair aan te pakken. Zeker gezien de grootte van ZNA was dit een enorme vooruitgang en ook een succes!

Later hebben we RS health opnieuw om hulp gevraagd omdat we extra middelen nodig hadden om het vele werk tijdens de COVID-pandemie rond te krijgen. Hierbij werd een deel van het dagelijkse takenpakket overgenomen, zodat het team infectiepreventie zich volledig kon focussen op COVID en onze surveillances niet in het gedrang kwamen.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

RS health heeft veel praktijkervaring en hun team bestaat uit experts uit het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de laatste wetgeving, kwaliteitssystemen en richtlijnen, wat zeer sterk is. RS health komt helpen met een duidelijk concept dat ze volledig afstemmen op de visie en missie van de organisatie. Hiervoor gaan ze in gesprek met medewerkers, en dit op alle niveaus van de organisatie. Hun aanpak is flexibel, enthousiast en to-the-point. Ze bieden bovendien zeer gebruiksvriendelijke tools aan. Samen met de organisatie werken ze een concreet plan uit dat ze vervolgens mee implementeren. Hierbij coachen ze medewerkers op de werkvloer om tot het beste resultaat te komen. Als er een probleem opduikt, dan wordt er samen naar een oplossing gezocht. Door hun professionele aanpak werd bij ons altijd het vooropgestelde resultaat bereikt. De contacten met RS health waren altijd zeer aangenaam en dynamisch, daar hou ik van!

Recente Cases

GZA kiest voor een eigen kwaliteits­systeem

Kwaliteit opvolgen met je eigen kwaliteitssysteem.

ZNA zet een duurzaam kwaliteits­­beleid uit

Een duidelijke project- & auditstructuur zorgt voor succesvolle en duurzame verbeteringen.