Benieuwd hoe RS health te werk gaat? Bekijk hier ‘How it’s done’

ZNA zet een duurzaam kwaliteits­­beleid uit

“Een duidelijke project- & auditstructuur zorgt voor succesvolle en duurzame verbeteringen.”

Waarom koos je voor RS health?

Ik had via de afdeling Aankoop het type profiel gelanceerd dat ik nodig had en zij brachten mij in contact met HR Talents, die zelfstandige consultants plaatst bij klanten. Tegelijkertijd was er een collega die met een mogelijke kandidate kwam. Het ging om dezelfde persoon, dus ben ik in gesprek gegaan met RS health. Het gesprek verliep heel vlot en er was onmiddellijk een klik.

Wat heb je samen gerealiseerd?

In eerste instantie hadden we iemand nodig die onze voorbereiding van de JCI accreditering ondersteunde, om een duurzaam auditsysteem uit te bouwen. Er werden een 200-tal auditoren opgeleid op verschillende niveaus van de organisatie.

Bij de voorbereiding van de JCI accreditering kwamen er een aantal knelpunten in bepaalde processen naar boven. RS health tekende het medicatieproces, het aankoopproces en het supply chain proces met bijhorende procedures uit, samen met de betrokkenen. Het was geen gemakkelijk traject, maar RS health is erin geslaagd om door hun communicatie en aanpak de mensen te blijven motiveren om de processen te optimaliseren. Uiteindelijk heeft dat geleid tot het behalen van de JCI accreditering.

Waarom zou je RS health aanbevelen?

Ik zou hen aanbevelen voor hun expertise en hun concrete, pragmatische hands-on aanpak, gecombineerd met hun jarenlange ervaring in andere ziekenhuizen en woonzorgcentra. De vraag was steeds: hoe komen we hier vooruit? Niet met zware theoretische modellen, maar altijd vertrekkend vanuit de praktijk: wat is er nodig, wat gaan we doen?

Recente Cases

GZA kiest voor een eigen kwaliteits­systeem

Kwaliteit opvolgen met je eigen kwaliteitssysteem.

AZ West laat interprofessionele communicatie extern toetsen

Interprofessionele communicatie optimaliseren aan de hand van een externe scan.